חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

גלידות על בסיס קרם אנגלייז

כמות: 8 מנות

החומרים:

80 גרם סוכר

¼ מקל וניל (או 1 כף מחית וניל איכותית)

6 חלמונים

500 גרם חלב

250 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר ומקל הווניל וטוחנים  20 שניות/ מהירות 10 (אם משתמשים במחית מדלגים על סעיף זה).
  2. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את כל החומרים ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
  3. יוצקים את הבלילה לכלי אטום ומצננים לגמרי מחוץ למקרר. מעבירים למקפיא למשך כ 10 שעות.
  4. מוציאים מהמקפיא את הגלידה ומחלצים אותה מהכלי. חותכים את הגלידה לקוביות.
  5. מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות הגלידה וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10. אם עדיין יש גושים, מורידים מדפנות הקערה את הגלידה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה. מעבירים לקעריות הגשה ומגישים.

FEINTIP

  • לגלידת שוקולד מוסיפים 160 גרם שוקולד מריר בסעיף 2 ומבשלים  9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3.
  • לגלידת קוקוס פרווה מחליפים את החלב בחלב קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס עשיר (22% שומן) ומוסיפים 100 גרם שבבי קוקוס במקום הוניל.
  • לגלידת תות מוסיפים 180 גרם מחית תות בסעיף 2 ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3.
  • הכינו את הגלידה יום לפני ההגשה

מתכונים נוספים