החומרים:
80 גרם סוכר
¼ מקל וניל (או 1 כף מחית וניל איכותית)
6 חלמונים
500 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר ומקל הווניל וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10 (אם משתמשים במחית מדלגים על סעיף זה).
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את כל החומרים ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
- יוצקים את הבלילה לכלי אטום ומצננים לגמרי מחוץ למקרר. מעבירים למקפיא למשך כ 10 שעות.
- מוציאים מהמקפיא את הגלידה ומחלצים אותה מהכלי. חותכים את הגלידה לקוביות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות הגלידה וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10. אם עדיין יש גושים, מורידים מדפנות הקערה את הגלידה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה. מעבירים לקעריות הגשה ומגישים.
FEINTIP
- לגלידת שוקולד מוסיפים 160 גרם שוקולד מריר בסעיף 2 ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3.
- לגלידת קוקוס פרווה מחליפים את החלב בחלב קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס עשיר (22% שומן) ומוסיפים 100 גרם שבבי קוקוס במקום הוניל.
- לגלידת תות מוסיפים 180 גרם מחית תות בסעיף 2 ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3.
- הכינו את הגלידה יום לפני ההגשה