מרכיבים
2 תרמילי וניל או 2 כפות תמצית וניל
2 כוסות (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כוס (250 מ”ל) חלב שקדים או סויה
6 חלמונים בטמפרטורת חדר
3/4 כוס (90 גרם) אריטריטול או ממתיק אחר בכמות מתאימה לטעמכם
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מקפיאים מראש את גוף מכונת הגלידה, במידה ודגם המכונה שלכם דורש הקפאה.
- חוצים את תרמילי הווניל ומגרדים את הזרעים.
- מעבירים את השמנת המתוקה ואת חלב השקדים לסיר, מוסיפים את זרעי הווניל או תמצית הווניל, מביאים באיטיות לסף רתיחה ומסירים מיד מהכיריים. מניחים בצד למשך 30 דקות להצטנן לטמפרטורת חדר ומסננים.
- בינתיים, מעבירים את החלמונים לקערת ערבוב, מוסיפים את האריטריטול ואת המלח ומקציפים בעזרת מטרפה חשמלית עד שהבלילה הופכת בהירה יותר.
- יוצקים באיטיות את נוזל השמנת הפושר אל בלילת החלמונים תוך כדי המשך פעולת הערבול.
- מעבירים את הבלילה לסיר ומביאים באיטיות עד לסף רתיחה תוך כדי ערבול במטרפה עד שהבלילה מסמיכה מעט. נזהרים שלא להרתיח את הבלילה. יוצקים את הבלילה לקערה, מכסים בניילון נצמד, מצננים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
- מוציאים את גוף מכונת הגלידה מהמקפיא, מרכיבים על הגוף את המנוע, מעבירים את הבלילה למכונת הגלידה ומפעילים עד לקבלת גלידה. מגישים או מעבירים להקפאה בכלי אטום.
בתיאבון!