החומרים:
300 גרם סוכר
3 כפיות גדושות אבקת סחלב
3 גרגרי מסטיקה או 1 כפית מי ורדים
1250 גרם חלב 3% שומן
אופן ההכנה:
- שמים סוכר, אבקת סחלב וגרגרי מסטיקה בקערת הערבוב וטוחנים 15 שניות/מהירות 10
- מוסיפים חלב ומבשלים 15 דקות/90°C/מהירות 2.5.
- יוצקים את הבלילה למגש קוביות קרח או למכלים שטוחים מתאימים להקפאה (מאלומיניום או סיליקון, למשל) ומצננים. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 10 שעות לפחות.
- שמים חצי מקוביות המקפא (אם הוקפא במכלים חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס”מ) בקערת הערבוב ומרסקים 20 שניות/מהירות 6, ומערבבים 10 שניות/מהירות 4 , נעזרים במרית. מעבירים את הגלידה לקערה.
- שמים את יתר הקוביות בקערת הערבוב ומרסקים 20 שניות/מהירות 6, ומערבבים 10 שניות/מהירות 4, נעזרים במרית. מוסיפים לקערה ומגישים מיד.
FEINTIP
- למרקם מוצק יותר החזירו את הגלידה למקפיא ל-15 דקות והגישו.
- זרו פיסטוקים ירוקים קצוצים.
- הגישו עם קצפת ורוטב שוקולד או רוטב פירות.