מרכיבים
החומרים:
200 גרם חלב
75 גרם קוביות שוקולד מריר
זרעים מחצי תרמיל וניל (או כפית תמצית וניל)
150 גרם סוכר
1 ביצה
200 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים בבן מארי (בסיר מעל סיר אידוי) או במיקרוגל חצי מכמות החלב, שוקולד ווניל ומערבבים עד להמסת השוקולד. מצננים לטמפרטורת חדר.
- מערבבים ביצה וסוכר עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים לתערובת הביצים את שאר החלב, שמנת מתוקה ובלילת השוקולד, יוצקים את הבלילה אל מכונת הגלידה ומפעילים.