חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

דניס שלם מאודה עם לימונים, שום ותימין, מוגש עם גזרים ברוטב תפוז

מתכון שמדגיש את כל היתרונות והיכולות של התרמומיקס. מנה עיקרית שמתבשלת מעל אדים, מלווה ברוטב עשיר ותוספות נפלאות שמתבשלות כמעט ללא שמן וללא בלאגן במטבח.

חומרים:

2 דגי דניס שלמים, נקיים מקרביים, שטופים היטב

לימון חתוך לקוביות, (עם הקליפה)

כף שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי

4 גבעולי תימין שלמים

2 כפות עלי פטרוזיליה טרייה

בצל אחד

גבעול סלרי

2 שיני שום

50 גרם שמן זית

1,100 גרם מים

כפית מלח

חצי כפית פלפל  שחור גרוס

400 גרם אורז בסמטי

4 גזרים חתוכים לגפרורים

מיץ מתפוז אחד (לרוטב)

כפית קורנפלור

שתי כפות שבבי שקדים קלויים להגשה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת נירוסטה את הלימון, שמן הזית, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, התימין והפטרוזיליה. ממלאים את חלל בטן הדגים בתערובת, מתבלים את עורם במלח ופלפל משני צדדיהם ומניחים בצד.
  2. מכניסים את הבצל, הסלרי והשום לקערת התרמומיקס וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5. נעזרים במרית על מנת לדחוף את הירקות פנימה – הירקות צריכים להיות קצוצים בצורה אחידה.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס 50 גרם שמן זית ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס 1,100 גרם מים, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מניחים את סלסלת הבישול במקומה ומכניסים לתוכה את האורז.
  5. מניחים את רצועות הגזר בתחתית כלי הורומה, מניחים את הדגים במגש העליון של הורומה, מכסים את הורומה ומניחים אותה מעל קערת הערבוב. מבשלים 24 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  6. מניחים את כלי הורומה עם הדג והגזר בצד, מוציאים את סל הבישול עם האורז ומניחים בצד. מוסיפים לקערת התרמומיקס את מיץ התפוז והקורנפלור ומבשלים 1 דקה/ 90 מעלות/ מהירות 7.
  7. מגישים את האורז בכלי נפרד ואת הדגים והירקות מסדרים בצלחת הגשה, מזליפים רוטב מעל ומקשטים בשבבי השקדים הקלויים.

מתכונים נוספים