החומרים:
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף
2 שיני שום קלופות
150 גרם חומץ אורז
250 גרם רוטב סויה איכותית
1/2 חבילת אטריות זכוכית (שעועית) מבושלות לפי הוראות היצרן
1 חבילת דפי אורז
2 כוסות נבטים סינים
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 כוס כרוב לבן שטוף וחתוך לרצועות דקות
2 פלפלים אדומים שטופים וחתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הג’ינג’ר, השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 10. מורידים מדפנות הקערה את הירקות, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב וקוצצים 5 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את החומץ אורז, הסויה ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. מעבירים את הרוטב לקערה בצד ומשרים בתוכו את אטריות השעועית לחצי שעה. מסננים את האטריות ושומרים את הרוטב שנשאר להגשה.
- מניחים קרש חיתוך על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת לחה. ממלאים במים צלחת שטוחה הגדולה מספיק על מנת להכיל את דפי האורז.
- מכניסים דף אורז למים לכ-10 שניות עד שהוא מתרכך, מוצאים ומניחים אותו על המגבת הלחה, שעל קרש החיתוך.
- ממלאים את דף האורז בכמות קטנה מכל הירקות ומגלגלים אותו בעדינות לצורת סיגר. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי האורז.
- מגישים את דפי האורז הממולאים עם הרוטב ליד.
FEINTIP
מלאו את דפי האורז בירקות מגוונים בשלל צבעים למראה מרענן וצבעוני.