החומרים:
1 שן שום קצוץ קלופה
1 בצל סגול קטן קלוף וחצוי
1/4 כוס חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)
3 כפות סוכר
1 כף גרגירי פרג שלמים טריים
1/2 כפית מלח
1/2 כף חרדל דיז’ון
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השום והבצל וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7. דוחפים את הירקות הקוצצים מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה.
- מוסיפים את שאר החומרים, למעט שני סוגי השמן, ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2.
- מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 3 ותוך כדי עבודת התרמומיקס מזלפים את השמנים אל תוך הקערה דרך חור מכסה התרמומיקס עד לקבלת רוטב אחיד.
- שומרים את הוויניגרט בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.