החומרים:
3/4 כוס (100 גרם) תערובת אגוזי מלך ושקדים טבעיים
2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
2 כפות זרעי צ’יה
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות גרעיני חמנייה טבעיים
1/2 כוס פתיתי קוקוס אורגניים קלויים
1/2 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
1/4 כוס + 2 כפות (105 גרם) שמן קוקוס
4 כפות (80 גרם) סירופ מייפל
1/2 כפית מלח דק
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס תערובת אגוזים ושיבולת שועל וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים 10 שניות/ מהירות 3.5. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את התערובת מדפנות הקערה לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 10 שניות/ מהירות 3.5.
- מעבירים את התערובת לנייר האפייה שבתבנית, מכסים בנייר אפייה נוסף, מרדדים בעזרת מערוך למשטח מלבני בעובי 3 מ”מ ומסירים את נייר האפייה העליון.
- מסמנים בעזרת גלגלת לפיצה מלבנים בגודל 4 ס”מ על 8 ס”מ ואופים למשך 14-17 דקות או עד להזהבה קלה.
- מצננים לחלוטין ומגישים או שומרים בקופסא אטומה.
FEINTIP
לחטיפי אנרגיה בנגיעה שוקולדית, המיסו בתרמומיקס כמות קטנה של שוקולד מריר איכותי וצפו את החטיפים בגנאש. תוספת שבבי קוקוס או פולי קפה גרוסים ישלימו את מלאכת הפינוק.