החומרים:
120 גרם שקדים מולבנים מולבנים מושרים במים עם קורט מלח ללילה
1250 גרם מים טריים
אופן ההכנה:
- מסננים את השקדים, מכניסים אותם לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים מים טריים וממשיכים לעבד 30 שניות/ מהירות 10.
- מסננים דרך מגבת נקיה או בד חיתול ושומרים במקרר.
FEINTIP
- ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים.
- הוסיפו חצי כפית תמצית וניל איכותית וקבלו חלב שקדים-וניל טעים להפליא.
- ייבשו בתנור או במייבש מזון את השקדים הטחונים שנותרו לאחר הסינון והשתמשו בהם כקמח שקדים באפיית לחמים ועוגות