חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

חלה מתוקה

חומרים:

10 גרם שמרים או 25 גרם שמרים טריים

280 גרם מים

60 גרם סוכר

600 גרם קמח לבן

5 גרם מלח

2 חלמונים

100 גרם צימוקים

שומשום לעיטור

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את השמרים לתוך קערת התרמומיקס ומוסיפים מים וסוכר. מערבבים 1 דקה/ 37 מעלות/ מהירות 1.5.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח וחלמון אחד ולשים 2 דקות/ מצב לישה.
  3. מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 1 דקה/ מצב לישה.
  4. מערבבים עוד 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהדפנות.
  5. נותנים לבצק לנוח כ- 20 דקות בקערה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מעצבים את הבצק בצורה הרצויה (צמה קלועה, כדור) מבלי ללוש אותו פעם נוספת. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    טורפים את החלמון הנותר עם מעט מים, מברישים את הבצק ומעטרים בשומשום.
    נותנים לבצק המעוצב לנוח עוד כעשרים דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות, מכניסים את החלה לתנור לעשר דקות.
    כעבור 10 דקות מנמיכים לחום של 160 מעלות ואופים במשך רבע שעה נוספת.
    אם הקרום של החלה משחים מהר מידי מכסים אותה בנייר אלומיניום.
    מכבים את התנור ומשאירים בו את החלה למשך 5 דקות נוספות.
    מוציאים את החלה מהתנור ונותנים לה להתקרר.

    – כשמכניסים את החלה לתנור, מומלץ להניח בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים רותחים

מתכונים נוספים