החומרים לרוטב שעועית וצ’יפוטלה:
100 גרם (1 יחידה) בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
5 גרם (1 כף) שמן זית
250 גרם (1 סלסלה) פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1/4 כפית מלח
100 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או משימורי איכות)
10 גרם (1 כף) מחית פלפל צ’יפוטלה
10 גרם ( ¼ כוס) עלי כוסברה קצוצים
1 כפית כמון טחון
150 גרם (1 כוס) שעועית לבנה מבושלת
30 גרם (2 כפות) מיץ לימון טרי
חומרים לסלטון כרוב סגול:
600 גרם ( ½ יחידה) כרוב סגול קצוץ לרצועות
5 גרם (1 כף) שמן זית
30 גרם (2 כפות) מיץ לימון טרי
קורט מלח
להגשה:
טורטיות קטנות
פרוסות אבוקדו
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את בצל ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים שמן זית ומאדים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה בקערה, מוסיפים פטריות ומלח ומבשלים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מחית צ’יפוטלה, עלי כוסברה וכמון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים שעועית ומיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. שומרים את הרוטב בקערה מכוסה במקום חם.
- מערבבים את הכרוב עם שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.
- מניחים על צלחת טורטייה, מניחים על הטורטייה מסלט הכרוב, יוצקים מעל מרוטב השעועית והצ’יפוטלה, מקפלים את הטורטייה ומגישים מיד.