חומרים לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם סוכר
2 גרם (½ כפית) מלח
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 ביצה גדולה
החומרים לקרם שקדים:
70 גרם (¾ כוס) שקדים מולבנים
60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר
15 גרם (2 כפות) קורנפלור
70 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה
10 גרם (1 כף) רום
חומרים לעיטור:
10-12 תאנים בשלות שטופות וחתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק. מעבדים 10 שניות/ נגד הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לחצי שעה לפני השימוש.
מכינים את הקרם שקדים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השקדים, הסוכר והקורנפלור וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים 1 דקה/ מהירות 5 לקבלת קרם.
- מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבב 3 דקות/ מהירות 4.
- מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומוסיפים בהדרגה את הרום ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
- מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.
מכינים את הטארט:
- מוציאים את הבצק מהמקרר.מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הפריך לצורה עגולה בקוטר של כ- 30 ס”מ ובעובי של כ- ½ ס”מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית הטארט בבצק, כך שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מעבירים את התבנית למנוחה במקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים את קרם השקדים. מסדרים מעל שכבת הקרם את התאנים בצפיפות ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים צינון מלא על השיש.פורסים ומגישים.
FEINTIP
אוהבים פירות אחרים? עטרו את הטארט בכל פרי אחר שתחפצו; שזיפים, נקטרינות, אגסים מבושלים ביין ועוד.