חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

טארט קרם שקדים ותאנים

כמות: תבנית פאי קוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק פריך:

150 גרם  קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם סוכר

2 גרם (½ כפית) מלח

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 ביצה גדולה

החומרים לקרם שקדים:

70 גרם (¾ כוס) שקדים מולבנים

60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר

15 גרם (2 כפות) קורנפלור

70 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה

10 גרם (1 כף) רום

חומרים לעיטור:

10-12 תאנים בשלות שטופות וחתוכות לרבעים

 אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק. מעבדים 10 שניות/ נגד הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  3. מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לחצי שעה לפני השימוש.

מכינים את הקרם שקדים:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השקדים, הסוכר והקורנפלור וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים 1 דקה/ מהירות 5 לקבלת קרם.
  3. מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבב 3 דקות/ מהירות 4.
  4. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומוסיפים בהדרגה את הרום ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  5. מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.

מכינים את הטארט:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר.מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הפריך לצורה עגולה בקוטר של כ- 30 ס”מ ובעובי של כ- ½ ס”מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית הטארט בבצק, כך שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מעבירים את התבנית למנוחה במקרר לכחצי שעה.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים את קרם השקדים. מסדרים מעל שכבת הקרם את התאנים בצפיפות ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים צינון מלא על השיש.פורסים ומגישים.

FEINTIP

אוהבים פירות אחרים? עטרו את הטארט בכל פרי אחר שתחפצו; שזיפים, נקטרינות, אגסים מבושלים ביין ועוד.

מתכונים נוספים