החומרים לבצק:
600 גרם קמח (מומלץ קמח "00")
10 גרם מלח
12 חלמונים
3 ביצים שלמות גודל "M"
15 גרם שמן זית איכותי
החומרים למילוי:
300 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת גאודה
50 גרם גבינת פרמז’ן
100 גרם גבינה בולגרית
50 גרם לחם לבן ללא הקשה
1 חלמון ביצה
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
1 כף טימין קצוץ
1 כף אורגנו קצוץ
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והמלח לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד שמתקבל בצק פרורי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו קלות אותו בעזרת הידיים רק עד שמתקבל גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מכינים את המילוי: מכניסים את כל חומרי המילוי ומערבבים 1 דקה/מהירות 3.
- על משטח מקומח קלות משטחים ומרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ”ל , קורצים את הצורה הרצוייה וממלאים במלית. מהדקים היטב את הטורטליני .
- מרתיחים סיר עם מים ומלח ומכניסים את הטורליני בעדינות. כשהטורטליני צפים מסננים אותם החוצה. מניחים על צלחת הגשה ומגישים חם.