החומרים:
340 גרם מים חמימים
5 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
460 גרם קמח
500 גרם מים רותחים
שמן קנולה לשימון
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים, שמרים ומלח ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4.
- מוסיפים קמח ולשים 3 דקות / פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. בסיום הלישה ממתינים 5 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך 8 שעות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחכים עד שיגיע לטמפרטורת חדר.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומכדררים לכדור בעזרת ידיים מקומחות, מעבירים את כדור הבצק לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בשלב זה הבצק מתפרס לצדדים.
- חורצים שלושה חתכים בעומק של 1 ס”מ בחלקה העליון של כיכר הבצק בעזרת סכין חדה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות עם משטחFast & Crust במרכזו. מניחים קערת נירוסטה עם מים רותחים בתחתית בתנור.
- מחליקים מהתבנית השטוחה את נייר האפייה שעליה כיכר הבצק למשטח Fast & Crust ואופים 20 דקות. שולפים את נייר האפייה מתחת לכיכר וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות, עד לקבלת גוון שחום עמוק.
- מוציאים את כיכר הלחם מהתנור, מעבירים לרשת צינון, מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אופן ההכנה במיקסר:
- מערבבים היטב בקערה קטנה מים, שמרים ומלח, מוזגים את התערובת לקערת מיקסר המצוידת בוו לישה, מוסיפים קמח ולשים 10 דקות במהירות איטית. בסיום הלישה ממתינים 5 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך 8 שעות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחכים עד שיגיע לטמפרטורת חדר.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומכדררים לכדור בעזרת ידיים מקומחות, מעבירים את כדור הבצק לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בשלב זה הבצק מתפרס לצדדים.
- חורצים שלושה חתכים בעומק של 1 ס”מ בחלקה העליון של כיכר הבצק בעזרת סכין חדה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות עם משטחFast & Crust במרכזו. מניחים קערת נירוסטה עם מים רותחים בתחתית בתנור.
- מחליקים מהתבנית השטוחה את נייר האפייה שעליה כיכר הבצק למשטח Fast & Crust ואופים 20 דקות. שולפים את נייר האפייה מתחת לכיכר וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות, עד לקבלת גוון שחום עמוק.
- מוציאים את כיכר הלחם מהתנור, מעבירים לרשת צינון, מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
FEINTIP
ניתן להתפיח את הבצק במקרר במשך 48 שעות. התפחה איטית תפיק לחם בעל טעמים עמוקים.