חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם נאן שום וכוסברה

כמות: 4 מנות

החומרים:

300 גרם קמח
60 גרם יוגורט
10 גרם (כפית) דבש
1 שן שום כתושה
20 גרם (2 כפיות) שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
8 גרם שמרים יבשים
120 גרם מים
2 כפיות קצח
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
חמאה מומסת להברשה (או שמן זית)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים, מלבד הקצח, הכוסברה הקצוצה והחמאה המומסת לקערת התרמומיקס ולשים 5דקות/ פונקציית לישה/ מצב מכסה סגור.
  2. 2 דקות לפני סיום הלישה מוסיפים לקערה דרך חור המכסה את הקצח ואת הכוסברה הקצוצה.
  3. מתפיחים את הבצק בקערת התרמומיקס במשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומותחים כל חתיכת בצק לצורת פיתה שטוחה.
  5. מניחים את הפיתות על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה לחום של 230 מעלות, מעבירים את התבנית עם הפיתות לאפייה של 5-6 דקות, או עד שפני הנאן מזהיבים.
  7. מוציאים מהתנור, מברישים את פני הנאן בחמאה מומסת ומגישים חם.

FEINTIP

אם אתם אופים על אבן שמוט מומלץ להכניסה לתנור כחצי שעה לפני האפייה על מנת שתצבור חום רב. אפייה בטמפרטורה גבוהה חשובה מאוד להצלחת המתכון, היא גורמת לבצק לעלות במהירות ולייצר בועות אויר שמעניקות לנאן מרקם מיוחד וטעים.

מתכונים נוספים