חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם סודה אירי

כמות: 2 תבניות אנגליש קייק

החומרים:

650 גרם (5 כוסות) קמח

180 גרם (1 כוס) סוכר

16 גרם (4 כפיות) אבקת אפייה

2 כפיות זרעי קימל

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כוס צימוקים

3 ביצים

200 גרם רוויון

200 גרם שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הטנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. מכניסים את  הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקימל, הקינמון הטחון, הסודה והמלח לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4 ושומרים את תערובת היבשים בצד.
  4. מכניסים את הביצים לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.

מוסיפים את הרוויון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.

  1. מוסיפים את תערובת היבשים ששמרנו בצד לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4. נעזרים במרית לערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחלקים את הבצק בין שתי תבניות אינגליש קייק, מכניסים לתנור החם ואופים למשך 50-55 דקות או עד שהלחם יבש במרכזו וזהוב מבחוץ.
  3. מצננים על רשת, פורסים ומגישים.

FEINTIP

הלחם ישמר היטב למשך יום. אפשר גם לפרוס אותו כשהוא טרי ולהקפיא עד לשימוש.

מתכונים נוספים