חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם קופים

כמות: תבנית קוגלהוף

החומרים:

המרכיבים לבצק:

240 גרם חלב פושר

15 גרם מים

10 גרם שמרים יבשים

670 גרם קמח

90 גרם סוכר

1 ביצה

20 גרם חלמון

110 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

10 גרם מלח

המרכיבים לציפוי:

200 גרם חמאה מומסת, ועוד מעט לשימון התבנית

50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

300 גרם סוכר

1.5 כפיות קינמון טחון

אופן הכנת הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס חלב, מים, שמרים, קמח, סוכר, ביצה וחלמון לשים 2 דקות/פונקציית לישה.
  2. מוסיפים חמאה ומלח ולשים 4 דקות/פונקציית לישה. מניחים לבצק לנוח 5 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת הציפוי והרכבת העוגה:

  1. משמנים קלות תבנית קוגלהוף ומפזרים על תחתית ודפנות התבנית שכבה דקה מהאגוזים הקצוצים.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 20-25 גרם (כ-40 כדורים).
  3. מערבבים בקערה שטוחה סוכר וקינמון.
  4. טובלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון.
  5. מסדרים את הכדורים בתבנית ובין הכדורים מפזרים עוד מהאגוזים הקצוצים.
  6. בסיום, יוצקים את שארית החמאה המומסת על הכדורים שבתבנית ומתפיחים 30 דקות.
  7. מחממים תנור ל-180°C
  8. מכניסים את התבנית לאפייה בתנור (180°C) למשך 30 דקות.
  9. מוצאים את התבנית מהתנור, הופכים את התבנית מעל צלחת הגשה רחבה ושטוחה, מחלצים את התבנית מעל העוגה, מצננים מעט ומגישים.

FEINTIP

את העוגה אוכלים בדרך ייחודית – תולשים את כדורי הבצק האפויים.
קצצו את האגוזים בתרמומיקס 2 שניות/מהירות 7.
החליפו את אגוזי המלך באגוזים אחרים לפי טעמכם.
תוכלו להקפיא את העוגה לאחר הצינון, להגשה במועד מאוחר יותר. הפשירו מכוסה מחוץ למקרר וחממו מעט לפני ההגשה.

מתכונים נוספים