החומרים:
450 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
20 גרם שמן קנולה
10 גרם מלח
2 כפיות שמרים יבשים
275 גרם חלב
40 גרם חמאה רכה
להברשה:
1 ביצה
כף מים
50 גרם סומסום
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 4 דקות /פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
- מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
- מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
- טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
- מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים 15 בתנור דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.
אופן ההכנה במיקסר:
- מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 8 דקות במהירות איטית.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
- מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
- מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
- טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
- מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים 15 בתנור דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.