החומרים:
650 גרם קמח לחם
15 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים
400 גרם חלב
1 כף מלח
2 כפיות סוכר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
להברשת הלחמניות:
1 חלמון ביצה
3 כפות חלב
4 כפות תערובת זירעונים (קימל, קצח,פרג ושומשום)
להגשה:
ממרח קרם ארטישוק ופרמז’ן
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים לבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מתפיחים את הבצק בתוך קערת התרמומיקס למשך שעה או עד שמכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומכדררים 14 כדורים בגודל של שזיף.
- מניחים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מקמחים אותם מעט ומכסים בשקית ניילון. מתפיחים את כדורי הבצק, שוב עד להכפלת נפחם.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- טורפים בקערה את החלמון עם החלב. מברישים בחלמון הטרוף את פני הלחמניות ומפזרים מעל את תערובת הזירעונים.
- אופים בתנור על Fast&Crust למשך 5 עד 6 דקות.
- מוצאים מהתנור ומגישים חם בליווי ממרח קרם ארטישוק וגבינת פרמז’ן.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- מכניסים את כל החומרים לבצק לקערת מיקסר המצויד באביזר הלישה ולשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.
- מתפיחים את הבצק בתוך קערת המיקס מכוסה בניילון נצמד למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומכדררים 14 כדורים בגודל של שזיף.
- מניחים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מקמחים אותם מעט ומכסים בשקית ניילון. מתפיחים את כדורי הבצק עד להכפלת נפחם.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- טורפים בקערה את החלמון עם החלב. מברישים בחלמון הטרוף את פני הלחמניות ומפזרים מעל את תערובת הזירעונים.
- אופים בתנור על Fast&Crust למשך 5 עד 6 דקות.
- מוצאים מהתנור ומגישים חם בליווי ממרח קרם ארטישוק וגבינת פרמז’ן.
FEINTIP
מי שרוצה יכול לוותר על תערובת הזירעונים. מבטיחים שטעמן של הלחמניות ישאר אלוהי!