חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחמניות פרעצל

כמות: 9 לחמניות

החומרים:

650 גרם (4+3/4 כוסות) קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

2 כפיות מלח

300 גרם (1+1/4 כוסות) מים

45 גרם (3 כפות) חמאה

החומרים לנוזל בישול:

1 ליטר מים

30 גרם סודה לשתייה (3 כפות)

ובנוסף:

מלח ים אטלנטי לפיזור

קמח לבן לעיצוב הלחמניות

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח, שמרים ומלח בקערת ערבוב ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס מים וחמאה ומבשלים 3 דקות/ 40 מעלות/ מהירות 2.5.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח ולשים 6 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  4. מכסים את קערת התרמומיקס במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כחצי שעה ביום נעים).
  5. בתום ההתפחה לשים שוב את הבצק 30 שניות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  6. מקמחים קלות משטח עבודה, מעבירים את הבצק מקערת התרמומיקס אל המשטח ומחלקים את הבצק ל-9 חתיכות שוות בגודלם (כ-85 גרם לכדור).
  7. מקמחים את כפות הידיים ומעצבים את חתיכות הבצק לכדורים חלקים.
  8. מתפיחים את הכדורים למשך 30 דקות ללא כיסוי.
  9. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ומכינים מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
  10. יוצקים לסיר רחב 1 ליטר מים, מוסיפים סודה לשתייה לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר את הלחמניות 30 שניות מכל צד ומעבירים למגש האפייה המוכן מראש.
  11. מצלקים את הכדורים בצורת X בעזרת סכין חדה, מפזרים מעליהם מעט מלח ים אטלנטי ואופים בתנור למשך 16 דקות עד לקבלת גוון שחום עמוק, ממש כמו פרעצל.
  12. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.

מתכונים נוספים