חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מאפינס תירס וגבינת צ’דר

כמות: 24 מאפינס

חומרים:

25 גרם חמאה
300 גרם רוויון
300 גרם חלב
4 ביצים
200 גרם קמח תופח
100 גרם קמח תירס
1 כפית מלח
200 גרם גבינת צ’דר מגוררת
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס גרגירי תירס (אפשר גם קפוא או משימורים)
חמאה רכה לשימון התבנית
1 כף קמח תירס לעיטור

אופן ההכנה:

  1. מכניסים 25 גרם חמאה לקערת התרמומיקס וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מוסיפים רוויון, חלב וביצים ומעבדים 1 דקה/ מהירות 2.5.
  2. מוסיפים לקערה קמח תופח, קמח תירס ומלח ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מוסיפים את גבינת הצ’דר והתירס ומעבדים 50 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
  4. משמנים תבנית שקעים בחמאה, יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל מעט קמח תירס
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  6. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט, מחלצים את המאפינס מהתבנית ומגישים.

FEINTIP

אפשר לשלב ירקות שונים במאפינס; קוביות גזר מבושל, אפונה ירוקה, פרחי ברוקולי או כרובית קטנים יתקבלו בברכה. מומלץ לאפות את המאפינס במנז’טים של נייר על מנת להקל על החילוץ מהתבנית.

מתכונים נוספים