חומרים:
25 גרם חמאה
300 גרם רוויון
300 גרם חלב
4 ביצים
200 גרם קמח תופח
100 גרם קמח תירס
1 כפית מלח
200 גרם גבינת צ’דר מגוררת
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס גרגירי תירס (אפשר גם קפוא או משימורים)
חמאה רכה לשימון התבנית
1 כף קמח תירס לעיטור
אופן ההכנה:
- מכניסים 25 גרם חמאה לקערת התרמומיקס וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מוסיפים רוויון, חלב וביצים ומעבדים 1 דקה/ מהירות 2.5.
- מוסיפים לקערה קמח תופח, קמח תירס ומלח ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים את גבינת הצ’דר והתירס ומעבדים 50 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
- משמנים תבנית שקעים בחמאה, יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל מעט קמח תירס
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט, מחלצים את המאפינס מהתבנית ומגישים.
FEINTIP
אפשר לשלב ירקות שונים במאפינס; קוביות גזר מבושל, אפונה ירוקה, פרחי ברוקולי או כרובית קטנים יתקבלו בברכה. מומלץ לאפות את המאפינס במנז’טים של נייר על מנת להקל על החילוץ מהתבנית.