החומרים:
120 גרם גבינת פרמזן חתוכה לקוביות של 5 ס"מ
50 גרם שמן זית
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
3 שיני שום קלופות
1 פלפל אדום או ירוק חתוך גס
300 גרם עגבניות מקופסת שימורים
2 חצילים חתוכים לפרוסות לאורכם בעובי 1 ס"מ
200 גרם עדשים כתומות
120 גרם יין אדום
1 כף אורגנו קצוץ
1 כפית ג’ינג’ר יבש
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
החומרים לבשמל:
40 גרם חמאה
500 גרם חלב
40 גרם קמח
אופן ההכנה:
- מכניסים את הפרמז’ן לקערת התרמומיקס ומגררים 20 שניות/ מהירות 9. מניחים את הפרמז’ן בקערה בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השמן הזית, הבצל, השום והפלפל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5 .
- מוסיפים את העגבניות וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5
- מבשלים את הרוטב 8 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1
- מניחים את פרוסות החציל במגשי הורומה .
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את העדשים, היין האדום, האורגנו, הג’ינג’ר, המלח והפלפל, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מסדרים את החצילים בתבנית פיירקס ועליהם את תבשיל העדשים
- אין צורך לנקות קערת התרמומיקס, הטעמים של תבשיל העדשים רק יוסיפו טעם לבשמל.
- מכניסים לקערת התרמומיקס החמאה, החלב והקמח ומבשלים 8 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
- מוסיפים 60 גרם מהפרמזן לקערת התרמומיקס ומפעילים 5 שניות/ מהירות 4
- יוצקים את הבשמל על תבשיל העדשים ומפזרים מעל את 60 הגרם הנותרים של הפרמז’ן
- מכניסים את המוסקה לתנור לאפיה למשך 30 דקות
- מוציאים מהתנור, חותכים למנות ומגישים חם