חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מוס שוקולד עם גנאש שוקולד וויסקי

כמות: 8-10 מנות

מרכיבים

החומרים למוס:

50 גרם (¼ כוס) סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
120 גרם שמנת מתוקה
4 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
קורט מלח

החומרים לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
1 כף וויסקי

אופן הכנת המוס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים 3 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 2. מורידים בעזרת המרית את שבבי השוקולד מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממיסים 1 דקה/ 50 מעלות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים חלמונים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 4.  שומרים את הבלילה בצד עד לשימוש.
  4. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
  5. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, מכניסים חלבונים, אבקת הסוכר וקורט מלח ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.5.
  6. מערבבים עוד 2 דקות/ מהירות 1 ובמהלך הפעולה יוצקים את בלילת השוקולד דרך מכסה התרמומיקס באיטיות. מורידים את בעזרת המרית את הבלילה מדפנות הקערה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 1.
  7. יוצקים את הבלילה לכוסיות הגשה אישיות ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

אופן הכנת הגנאש:

  1. מכניסים שוקולד, חמאה ו-80 גרם שמנת מתוקה לקערת התרמומיקס וממיסים 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  2. מוסיפים את שארית השמנת והוויסקי ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.
  3. מזלפים את הגנאש על המוס שבכוסות, מחזירים למקרר לשעה נוספת.
  4. מגישים קר.

FEINTIP

מארחים ובא לכם להגיש את המוס הטעים הזה? עטרו אותו בשקדים מולבנים קלויים או כל תוספת שטעמה נטראלי. המוס מתוק כמו שהוא!

מתכונים נוספים