החומרים:
1 בצל
2 כפות שמן קנולה
1 ק"ג מים
200 גרם (1 כוס) עדשים ירוקות יבשות
4 ביצים קשות קלופות
3 כפות חרדל דיז’ון
1 כף מיונז איכותי
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מקלפים ופורסים דק את הבצל.
- מחממים במחבת את השמן מעל להבה בינונית ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן משחימות. מסירים מהכיריים ושומרים בצד.
- יוצקים לקערת התרמומיקס מים, מכניסים את העדשים לסלסלת הבישול, מניחים את הסלסלה במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים 40 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מוציאים מקערת התרמומיקס את סלסלת הבישול, נפטרים מהנוזלים שנותרו בקערה ומעבירים את העדשים המבושלות מהסלסלה לקערת התרמומיקס.
- מוסיפים לקערה את הבצל המושחם ויתר החומרים וטוחנים 20 שניות/ מהירות 5. דוחפים בעזרת המרית את תערובת העדשים מדפנות הקערה לכיוון הלהב וקוצצים 20 שניות/ מהירות 5. חוזרים על הפעולה עד לקבלת המרקם המועדף עליכם.
- מתקנים תיבול, מעבירים את הממרח לקערת הגשה ומגישים. הממרח ישמר 3 ימים במקרר בכלי מכוסה.
FEINTIP
ניתן להחליף את העדשים הירוקות בעדשים כתומות.
לחובבי עשבי התיבול מבניכם, הוסיפו פטרוזיליה או עשב תיבול אחר החביב עליכם.