חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ממרח שוקולד ואגוזי לוז ( בסגנון נוטלה)

החומרים:

60 גרם אגוזי לוז
60 גרם סוכר
1 כפית סוכר וניל, תוצרת בית
10-20 גרם אבקת קקאו
90 גרם חלב
170 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
60 גרם שמן בוטנים (לבחירה) או 60 גרם שמן חמניות (לבחירה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160°C קולים אגוזי לוז על תבנית אפייה למשך 10 דקות ומצננים מעט.
  2. שמים סוכר וסוכר וניל בקערת הערבוב וטוחנים 20 שניות/מהירות 10.
  3. מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים ואבקת קקאו וטוחנים 20 שניות/מהירות 10. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  4. מוסיפים חלב ומבשלים דקות/100°C/מהירות 4ומערבבים דקות/מהירות 10.  דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  5. מוסיפים שוקולד חלב ושמן בוטנים וממיסים 3 דקות/מהירות 3.
  6. מעבירים לצנצנת מעוקרת ואוטמים. מצננים, מגישים או מאחסנים במקרר עד לשימוש.

FEINTIP

  • החליפו סוכר וניל ב-1/2 כפית תמצית וניל טבעית, הוסיפו אותה בשלב 5
  • ממרח אגוזי הלוז ישמר במקרר כמה שבועות, או כמה ימים בטמפרטורת החדר.
  • החליפו חלק משוקולד החלב בשוקולד מריר.
  • וותרו על שמן הבוטנים לטובת ממרח מרוכז יותר, אולם המרקם יהיה פחות חלק וקטיפתי

מתכונים נוספים