החומרים:
60 גרם אגוזי לוז
60 גרם סוכר
1 כפית סוכר וניל, תוצרת בית
10-20 גרם אבקת קקאו
90 גרם חלב
170 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
60 גרם שמן בוטנים (לבחירה) או 60 גרם שמן חמניות (לבחירה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160°C קולים אגוזי לוז על תבנית אפייה למשך 10 דקות ומצננים מעט.
- שמים סוכר וסוכר וניל בקערת הערבוב וטוחנים 20 שניות/מהירות 10.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים ואבקת קקאו וטוחנים 20 שניות/מהירות 10. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים חלב ומבשלים 4 דקות/100°C/מהירות 4, ומערבבים 2 דקות/מהירות 10. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים שוקולד חלב ושמן בוטנים וממיסים 3 דקות/מהירות 3.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת ואוטמים. מצננים, מגישים או מאחסנים במקרר עד לשימוש.
FEINTIP
- החליפו סוכר וניל ב-1/2 כפית תמצית וניל טבעית, הוסיפו אותה בשלב 5
- ממרח אגוזי הלוז ישמר במקרר כמה שבועות, או כמה ימים בטמפרטורת החדר.
- החליפו חלק משוקולד החלב בשוקולד מריר.
- וותרו על שמן הבוטנים לטובת ממרח מרוכז יותר, אולם המרקם יהיה פחות חלק וקטיפתי