החומרים:
בצק
600 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
20 גרם שמרים יבשים
1000 גרם סולת
500 גרם סולת דקה (ראו טיפ)
100 גרם סוכר
6 גרגרי מסטיקה
14 זרעי מחלב (ראו טיפ)
150 גרם מי ורדים
70 גרם מי פריחת הדרים
200 גרם מים
מילוי
550 גרם פיסטוקים קלופים, לא מומלחים או 550 גרם אגוזי מלך קלופים
30 גרם סוכר
25 גרם מי פריחת הדרים
50 גרם מי ורדים
הרכבה
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- שמים 300 גרם חמאה ו-10 גרם שמרים יבשים בקערת הערבוב וממיסים 4 דקות/ 60°C/מהירות 2 מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מניחים קערה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה 500 גרם סולת ו-250 גרם סולת דקה. מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים בעזרת המרית, מכסים ושומרים בצד כ-3 שעות.
- שמים את יתר 300 גרם החמאה ויתר 10 גרם השמרים היבשים בקערת הערבוב וממיסים 4 דקות/ 60°C/מהירות 2 מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מניחים קערה נוספת על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה את יתר 500 גרם הסולת הבינונית ויתר 250 גרם הסולת העדינה. מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים בעזרת המרית, מכסים ושומרים בצד כ-3 שעות.
- שמים 50 גרם סוכר, 3 גרגרי מסטיקה ו-7 זרעי מחלב בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10
- מוסיפים את תערובת הסולת הראשונה, 75 גרם מי ורדים, 35 גרם מי פריחת הדרים ומערבבים 20 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית.
- מוסיפים 100 גרם מים, מערבבים 10 שניות/מהירות 6, ואז לשים 1 דקה/פונקציית לישה . מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- שמים את יתר 50 גרם הסוכר, 3 גרגרי מסטיקה ו-7 זרעי מחלב בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10
- מוסיפים את תערובת הסולת השנייה, 75 גרם מי ורדים, 35 גרם מי פריחת הדרים ומערבבים 20 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית.
- מוסיפים 100 גרם מים, מערבבים 10 שניות/מהירות 6, ואז לשים 1 דקה/ פונקציית לישה. מאחדים את תכולת שתי קערות הבצק לקערה אחת ושומרים בצד ל-30 דקות.
מילוי
- שמים פיסטוקים וסוכר בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 5.
- מוסיפים מי פריחת הדרים ומי ורדים ומערבבים 10 שניות/מהירות 3, נעזרים במרית.
הרכבה
- מחממים תנור ל- 200°C, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מחלקים את כל הבצק לשישה חלקים שווים ומגלגלים לגלילים. מחלקים כל גליל לשמונה חלקים שווים ומגלגלים לכדורים (3 ס”מ בערך).
- משטחים כל כדור בעזרת כרית כף היד לעיגול שטוח (Ø 9-10 ס”מ). מעצבים לצורת כוסית קטנה, ממלאים ב-1 כפית גדושה של מילוי פיסטוקים וסוגרים בעדינות, מחליקים בגלגול. מעצבים לצורת חצי כדור (4 Øס”מ).
- מניחים חצי כדור בתבנית מעמול, לוחצים היטב אך בעדינות. מניחים מגבת מטבח על משטח העבודה והופכים מעל את התבנית, נוקשים על קצה התבנית כדי שהעוגייה תשתחרר ממנה אל המגבת. מעבירים את העוגיות המעוצבות לתבניות האפייה ואופים 15-21 דקות (200°C) עד שמזהיב מעט. מעבירים לרשת צינון, זורים אבקת סוכר, מצננים ומגישים.
FEINTIP
- החליפו את מילוי הפיסטוק או האגוזים במילוי תמרים (ראו מתכון עוגיות במילוי תמרים, פיסטוק והל).
- השתמשו במצבט ייעודי או מזלג במקום תבנית המעמול, לעיצוב הדוגמא האופיינית.
- להכנת סולת דקה, הכניסו 50 גרם סולת חיטה לקערת הערבוב וטחנו