החומרים:
200 גרם אורז בסמטי
1550 גרם מים
100 גרם בצלים קלופים, חצויים
20 גרם שמן
700 גרם בשר כתף טלה ללא שומן,
חתוך לקוביות בגודל ביס
1 כפית קינמון טחון
1 כפיות מלח ½
כפית פלפל שחור טחון ½
350 גרם חציל קלוף, פרוס לפרוסות (2 ס"מ)
צנוברים קלויים, להגשה
אופן ההכנה:
- מניחים קערה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה אורז ו-300 גרם מים ושומרים בצד להשרייה.
- שמים בצלים ו-10 גרם שמן בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 4 דקות/120°C/מהירות 1
- מוסיפים טלה, קינמון, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות/120°C/מהירות 1.
- מוסיפים 800 גרם מים ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1 בינתיים, מברישים את פרוסות החציל ב-10 גרם שמן וקולים בתנור תחת גריל חם במשך 20 דקות או מטגנים במחבת משני הצדדים ושומרים בצד.
- מסננים את הטלה והבצלים בסלסלת הבישול ושומרים את נוזלי הבישול. מהדקים קלות את תערובת הטלה והבצל בסלסלת הבישול כדי ליצור את השכבה הראשונה.
- יוצקים 850 גרם מנוזלי הבישול חזרה לקערת הערבוב ומוסיפים את יתר 450 גרם המים (סך הכל 1300 גרם נוזלים). מסננים את האורז ושומרים בצד.
- מניחים את פרוסות החציל על שכבת הטלה בסלסלת הבישול ליצירת שכבה שניה ומניחים מעל את האורז המסונן. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 3. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ושומרים בצד למשך 15 דקות. הופכים את סלסלת הבישול על כלי הגשה וזורים מעל צנוברים. מגישים חם.
FEINTIP
הגישו עם טחינה וסלט מלפפונים