החומרים:
2 יחידות בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
3 גזרים קלופים וחתוכים למקטעים של 4 ס"מ
6 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים של 4 ס"מ
6 שיני שום קלופות
5 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף
3 גבעולי למון-גראס, החלק התחתון
1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי (או לפי הטעם)
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
1.5 ליטר מים
3 כוכבי אניס
2 כפות רוטב סויה בהירה
2 כפות מיץ לימון
100 גרם אפונת שלג חתוכה לרצועות בעובי 2 ס"מ
1 כוס נבטים סיניים (נבטי שעועית)
100 גרם פטריות שימג’י (או פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים)
1 כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, גזר, סלרי, שום, ג’ינג’ר, למון גראס, פלפל צ’ילי ושורש סלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים מים וכוכבי אניס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מסננים את הציר שהתקבל, שומרים את הנוזלים ונפטרים מהירקות המבושלים.
- מחזירים לקערת התרמומיקס את הציר המסונן, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 2 דקות/ 98 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגישים חם.