חומרים:
4 יחידות סלק מבושל, קלוף וחתוך לפלחים
חצי שורש חזרת, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 שן שום
3 כפות חומץ בן יין לבן
1.5 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
להכנת הסופריטו:
- מכניסים את השמן, הבצל והשום לקערת התרמומיקס וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5.
- מבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2.
- מוסיפים את הפטריות וקוצצים 2 שניות/ מהירות 4. מוסיפים את היין והתבלינים ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2.
- מעבירים לקערה ושומרים בצד.
להכנת המרק:
- מוסיפים את השום ואת הבצל לקערת התרמומיקס וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן לקערה ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, את המרק ואת התבלינים לקערה ומבשלים 40 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 1.
- מפסיקים את החימום ומוציאים את עלה הדפנה והתבלינים. טוחנים את המרק 1 דקה/ מהירות 10. מגישים את המרק חם בתוספת עיטור סופריטו פטריות.