החומרים:
עלים מחמישה ענפי פטרוזיליה
200 גרם עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
100 גרם בצל קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
100 גרם גזר קלוף וחתוך למטבעות של 2 ס"מ
200 גרם סלק קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
40 גרם שמן קנולה
150 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
100 גרם פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות של 2 ס"מ
200 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות של 1 ס"מ
1 ליטר מים
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת התרמומיקס עלי פטרוזיליה וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את העלים הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים עגבניות וקוצצים 10 שניות/ מהירות 4, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מעבירים לקערת התרמומיקס בצל וגזר וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים סלק ושמן ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.5.
- מוסיפים תפוחי אדמה, פלפלים, כרוב ומים ומבשלים 17 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה הקצוצים, מלח ופלפל שחור ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מחכים כחמש דקות ומגישים חם.
FEINTIP
כף של שמנת חמוצה במרק ולחם שיפון יהיו תוספת נהדרת למרק.