החומרים:
3 חצילים בינוניים
3 עגבניות חצויות
2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים
2 פלפלים אדומים חצויים נקיים מגרעינים
1 כף + 3 כפות שמן זית
7 שיני שום קלופות
2 גבעולי אורגנו טרי
2 גבעולי רוזמרין טרי
1 ליטר ציר ירקות (או מים)
1 כפית סומאק
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלוות. מניחים רדיד אלומיניום על שני מגשי אפייה.
- דוקרים קלות את החצילים במזלג, מניחים אותם על מגש אפייה יחד עם חצאי העגבניות ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
- מניחים על המגש השני את רבעי הבצלים וחצאי הפלפלים כשקליפתם פונה כלפי מעלה, מושחים בכף שמן זית ומכניסים לתנור למשך 10 דקות.
- מוציאים את המגשים מהתנור, מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד, מצננים את כל הירקות.
- מקלפים את הפלפלים ואת החצילים וקוצצים גס את כל הירקות הקלויים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל צלוי, שום, אורגנו ורוזמרין וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הירקות הקצוצים מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוסיפים ציר ירקות, סומאק, מלח, פלפל שחור ואת שאר הירקות הקלויים ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים חומץ בלסמי וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
- מעבירים את מרק לקערות הגשה ומגישים חם. מומלץ לזלף מעט שמן זית להגיש עם קרוטונים.