חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק חצילים וירקות בגריל

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

3 חצילים בינוניים

3 עגבניות חצויות

2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים

2 פלפלים אדומים חצויים נקיים מגרעינים

1 כף + 3 כפות שמן זית

7 שיני שום קלופות

2 גבעולי אורגנו טרי

2 גבעולי רוזמרין טרי

1 ליטר ציר ירקות (או מים)

1 כפית סומאק

3 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלוות. מניחים רדיד אלומיניום על שני מגשי אפייה.
  2. דוקרים קלות את החצילים במזלג, מניחים אותם על מגש אפייה יחד עם חצאי העגבניות ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  3. מניחים על המגש השני את רבעי הבצלים וחצאי הפלפלים כשקליפתם פונה כלפי מעלה, מושחים בכף שמן זית ומכניסים לתנור למשך 10 דקות.
  4. מוציאים את המגשים מהתנור, מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד, מצננים את כל הירקות.
  5. מקלפים את הפלפלים ואת החצילים וקוצצים גס את כל הירקות הקלויים.
  6. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל צלוי, שום, אורגנו ורוזמרין וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הירקות הקצוצים מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  7. מוסיפים ציר ירקות, סומאק, מלח, פלפל שחור ואת שאר הירקות הקלויים ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  8. מוסיפים חומץ בלסמי וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10 
  9. מעבירים את מרק לקערות הגשה ומגישים חם. מומלץ לזלף מעט שמן זית להגיש עם קרוטונים.

מתכונים נוספים