חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק חרירה מרוקאי

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

1 ליטר + 850 מ"ל מים

100 גרם עדשים ירוקות

20 גרם קמח

30 גרם רסק עגבניות

350 גרם עגבניות חצויות

80 גרם בצל קלוף וחצוי

1 שן שום קלופה

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

100 גרם גבעול סלרי חתוך ל4 קטעים

300 גרם בשר בקר חתוך לקוביות של 1 ס"מ

100 גרם גרגירי חומוס מבושלים

1 כף מלח

2 כפיות ראס אל חנות

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים הירוקות בליטר מים למשך שעה. מסננים ונפטרים מהנוזלים. שומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס 200 מ”ל מים, קמח ורסק העגבניות ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את העגבניות, הבצל, שן השום, הכוסברה, הפטרוזיליה והסלרי וקוצצים 7 שניות/ מהירות 7.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר, גרגירי החומוס, התבלינים ו-650 מ”ל המים הנותרים ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים את העדשים המושרות ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  6. מוסיפים את בלילת הקמח ורסק העגבניות, מערבבים 15 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
  8. יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.

FEINTIP

הידעתם שמרק חרירה מרוקאי מקורי מכיל 16 סוגי קטניות שונים?!
לצמחונים שבנינו, החליפו את הבשר בקטניות וכמובן אל תשכחו להשרות אותן במים 1-4 שעות.

מתכונים נוספים