החומרים:
1 פלפל אדום חריף
1 למון גראס חצוי לאורך
10 גרם שורש ג’ינג’ר טרי קלוף
10 גרם שמן קנולה
2 יחידות חזה עוף חתוכות לקוביות של 1 סנטימטר
½ כפית + ½ כפית מלח
250 מ"ל מים (1 כוס)
400 גרם (1 פחית) חלב קוקוס
1 כף סוכר
1 כף רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
250 גרם (1 חבילה) פטריות שמפיניון חצויות
8 עגבניות שרי חצויות
½ כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפלפל האדום, הלמון גראס והג’ינגר וקוצצים 10 שניות/ מהירות 9.
- מוסיפים את שמן הקנולה ומאדים 2 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- מתבלים את נתחי העוף ב ½ כפית מלח ומניחים אותו במגש התחתון בכלי הוורומה.
- יוצקים לקערה את המים והחלב קוקוס. מניחים את כלי הוורומה במקומו, על מכסה התרמומיקס ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3. מסירים את כלי הוורומה ומניחים אותו בצד.
- מוסיפים לקערה את נתחי העוף המאודים, המלח, הסוכר, הסויה, מיץ הלימון, הפטריות והעגבניות ומבשלים 11 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מעטרים בעלי כוסברה שלמים ומגישים חם.