החומרים:
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות (החלק התחתון הלבן)
40 גרם שמן זית
2 זוקיני חתוכים לטבעות
2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
1 תפוח-אדמה קלוף וחתוך לקוביות
2 מקלות סלרי חתוכים דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 כוס קוביות דלעת
1 ליטר מים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
1/2 כוס שעועית מבושלת (לבחירה)
1 כף מחית ציר ירקות מוכנה בתרמומיקס (לבחירה)
100 גרם פסטה קצרה
להגשה:
שמן זית
עלי בזיליקום טריים
גבינת פרמז’ן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך קערת התרמומיקס את הבצל והכרישה וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים את שמן הזית ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מוסיפים את הירקות החתוכים, המים, התבלינים, השעועית וציר הירקות (אם משתמשים) ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים 7 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מחלקים את המרק החם לקערות הגשה, בוזקים מעל מעט שמן זית, עלי בזיליקום וגבינת פרמז’ן ומגישים.
FEINTIP
אם יש לכם במקרר צנצנת פסטו משובח, מרק המינסטרונה שלכם יקבל באהבה כף ממנו ואתם תקבלו בתמורה צלחת של אושר.