חומרים:
500 גרם תערובת ירקות קלופים וחתוכים גס (גזר, זוקיני, תפוח אדמה)
2 שיני קום קלופות
1 גבעול סלרי ללא עלים חתוך לקטעים של 2 ס"מ
80 גרם (יחידה קטנה) בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
120 גרם (יחידה קטנה) כרישה חתוכה לקטעים של 2 ס"מ, רק החלק הלבן
50 גרם רסק עגבניות
45 גרם (3 כפות) שמן זית
120 גרם שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם משימורים או קפואה)
1 ליטר מים
3 כפיות מלח
120 גרם פסטה קצרה
2 עלי מנגולד, ללא החלק הלבן, חתוכים גס
חומרים להגשה:
שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את תערובת הירקות וקוצצים גס 10 שניות/ מהירות 4, במידת הצורך ממשיכים לקצוץ עוד 5 שניות/ מהירות 4. שומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שום וגבעול סלרי וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים בצל וכרישה וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5, דוחפים את הירקות הקצוצים מדופן הקערה בעזרת המרית לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 3 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים רסק עגבניות ושמן זית ומאדים 7 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים שעועית לבנה, מים ואת הירקות הקצוצים ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים מלח, עלי מנגולד ופסטה ומבשלים זמן לפי הוראות יצרן הפסטה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוזגים לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן זית מעל כל קערה, מפזרים מעט גבינת פרמזן ומגישים חם ביום קר.