חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק עגבניות וסולת

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

החומרים למרק:

3 כפות שמן זית

1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות

2 שיני שום קלופות

1 גבעול סלרי חתוך לקטעים

2 כפיות זרעי כוסברה טחונים

1 כפית כמון טחון

1.5 כפיות פפריקה

1 כף עלי זעתר טריים

1 כפית זרעי שומר טחונים

2 כפות רסק עגבניות

5 עגבניות קולפות וקצוצות גס (אפשר קופסת שימורים)

3 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1,500 מ"ל ציר ירקות (או מים)

1.5 כפות סוכר לבן

120 גרם סולת

2 כפות מיץ לימון טרי

3 כפות יוגורט יווני להגשה (אופציונלי)

עלי כוסברה לעיטור

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום וגבעול סלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים שמן זית, זרעי כוסברה, כמון, פפריקה, עלי זעתר וזרעי שומר ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לאדות 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  4. מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח ופלפל ומאדים עוד 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  5. מוסיפים מים וסוכר ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. ממשיכים לבשל עוד 20 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
  6. מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים באיטיות את הסולת דרך חור מכסה התרמומיקס.
  7. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
  8. מוסיפים למרק מיץ לימון, יוצקים לקערות הגשה ומגישים חם. מומלץ לעטר בכף יוגורט ועלי כוסברה.

מתכונים נוספים