החומרים:
200 גרם פטריות שמפיניון
700 גרם מים
200 גרם חלב
1 כפית מחית ציר ירקות (או 1 כף אבקת מרק)
50 גרם קמח
1/2 כפית מלח
50 גרם שמנת מתוקה
עלים מ-4 ענפים של פטרוזיליה
40 גרם גבינת שמנת
אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת התרמומיקס פטריות וקוצצים 5 שניות/ מהירות 4. מורידים מדפנות הקערה את הפטריות הקצוצות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים מים, חלב, ציר ירקות, קמח ומלח ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 2 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- טוחנים 30 שניות/ מהירות מתגברת 4-7.
- מגישים חם מיד.
FEINTIP
פרוסות פטריות שמפיניון צרובות במחבת יהיו קישוט ותוספת נהדרת למרק.