החומרים :
1/4 כוס פטריות פורצ’יני מיובשות
1/3 כוס גריסי פנינה
2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקטעים של 4-5 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים של 4-5 ס"מ
3 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
240 גרם פטריות פורטובלו ללא רגליים פרוסות לפרוסות דקות
240 גרם ( 1סלסילה) פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות דקות
3 כוסות מים + 1 כוס מים רותחים להשריית הפטריות
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת ערבוב את פטריות הפורצ’יני. יוצקים לקערה כוס מים רותחים ומשרים כ- 20 דקות. מסננים את הפטריות, בעזרת סלסילת הבישול, ושומרים את הנוזלים.
- מכניסים לקערת ערבוב את גריסי הפנינה, יוצקים מים ומשרים למשך כ- 20 דקות. שוטפים מספר פעמים, מסננים ומנפטרים מהנוזלים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השורשים, הגזר והשום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים לקערה את הגריסים המושרות, את תפוחי האדמה, הפטריות הטריות, הפטריות המיובשות ואת המים ( כולל מי ההשריה) ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.5.
- יוצקים את המרק למרקיות ומגישים חם.
FEINTIP
אם אחרי ההגשה נשאר מהמרק-אל דאגה! אחסנו במקרר וביום המחרת למרק יהיה טעם גן עדן.
הוסיפו מים ותקנו תיבול אם הוא סמיך מידי עבורכם.