החומרים:
400 גרם כרובית (כרובית גדולה)
2 שיני שום קלופות
1 יחידה (100 גרם) כרישה חתוכה גס
20 גרם שמן זית
20 גרם חמאה
1 כפית עלי תימן
300 גרם מים (או ציר ירקות)
1 וחצי כפיות מלח
קורט אגוז מוסקט
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם חלב
עירית קצוצה לעיטור
אופן ההכנה:
- מפרקים את הכרוביות לפרחים ושוטפים היטב.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את פרחי הכרובית, השום והכרישה וקוצצים 10 שניות/ מהירות 4,
- מוספים לקערה את השמן, החמאה והתימין ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מוספים את המים ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את התבלינים, השמנת והחלב ומבשלים 17 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3 עד לריכוך מלא של כרובית.
- בתום הבישול טוחנים את המרק במשך 1.5 דקות/ מהירות מתגברת עד 10, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
- יוצקים את המרק החם לקערות הגשה, מעטרים בעירית ומגישים.
FEINTIP
כמה טיפות של שמן כמהין ותוספת של קרוטונים מעשה בית יהפכו את המרק הזה לכוכב הארוחה ואתכם לכוכבים קולינריים