החומרים:
1 בצל לבן קלוף
1 תפוח אדמה קלוף
1 כרישה (החלק הלבן)
20 גרם חמאה
200 גרם יין ריזלינג
200 גרם מרק צח
1 כפית קורנפלור
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
300 גרם חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם יין ריזלינג להגשה
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבצל, תפוח האדמה והכרישה לקערת התרמומיקס וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את החמאה ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 5.
- מוסיפים 200 גרם יין ריזלינג ואת המרק ומבשלים 11 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- בסיום הבישול טוחנים את המרק 20 שניות/ מהירות 10.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את המטרפה, מוסיפים את הקורנפלור, המלח, הפלפל, החלב והשמנת המתוקה ומבשלים 2 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים 100 גרם של יין ריזלינג , מערבבים 10 שניות/ מהירות 3 ומגישים חם.
FEINTIP
מומלץ להגיש עם עירית או פטרוזיליה קצוצה, לחם כפרי וריזלינג כמובן.