החומרים:
1 בצל לבן לבן קלוף
3 שיני שום קלופות
1 גזר חתוך לרבעים
5 ס"מ כרישה (רק החלק הלבן)
1 גבעול סלרי חתוך לקטעים של 5 ס"מ
3 כפות שמן זית
100 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
150 גרם + 150 גרם תירס
30 גרם ( 2 כפות סוכר )
90 גרם ( 6 כפות סויה)
1.4 ליטר מים
½ כפית מלח
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום, הגזר, הכרישה והסלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את העוף והשמן זית ומבשלים 7דקות/ טמפרטורה ורומה/ מהירות 1.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס 150 גרם תירס, סוכר, סויה, מים והמלח ומבשלים 18 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- מכניסים את 150 גרם תירס הנותרים לסלסילת הבישול ומניחים אותה בזהירות בתוך קערת התרמומיקס וממשיכים לבשל 10 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- בעזרת מרית התרמומיקס מוציאים את סלסלת הבישול מתוך קערת התרמומיקס ושומרים בצד.
- טוחנים את המרק 40 שניות/ מהירות 10.
- מפעילים את התרמומיקס 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2 ממתינים 1 דקה ומתחילים לזלף פנימה את הביצה הטרופה באיטיות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את התירס שהנחנו בצד מסלסלת הבישול למרק בקערת התרמומיקס ומערבבים את המרק עם גרגירי התירס המבושלים ומגישים חם.