החומרים לבצק:
15 גרם סוכר
¾ כפית שמרים יבשים
60 גרם מים בטמפרטורת החדר
420 גרם קמח לבן
140 גרם קמח מלא
1 כפית סודה לשתייה
½ 1 כפיות אבקת אפייה
180 גרם חלב
240 גרם יוגורט
ובנוסף:
100 גרם חמאה מזוקקת לטיגון
10 שיני שום קצוצות להגשה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מערבבים בקערה קטנה סוכר, שמרים ומים ומניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את שני סוגי הקמחים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים 10שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס חלב, יוגורט ואת תערובת השמרים ולשים 4 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- מניחים משטחFast & Crust על הכיריים ומדליקים תחתיו להבה בינונית.
- מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
- מרדדים כדור בצק לאליפסה באורך של 15 ס”מ.
- משמנים את ה- Fast & Crust בכף חמאה מזוקקת ומניחים את הבצק המרודד על ה- Fast & Crust למשך דקה, הופכים את הנאן ומטגנים דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
- מפזרים על הנאן את השום הקצוץ ועלי הפטרוזיליה, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם או קר.
אופן ההכנה במיקסר:
- מערבבים בקערה קטנה סוכר, שמרים ומים ומניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת המיקסר את על חומרי הבצק ותערובת השמרים ולשים 10 דקות במהירות בינונית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- מניחים משטחFast & Crust על הכיריים ומדליקים תחתיו להבה בינונית.
- מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
- מרדדים כדור בצק לאליפסה באורך של 15 ס”מ.
- משמנים את ה- Fast & Crust בכף חמאה מזוקקת ומניחים את הבצק המרודד על ה- Fast & Crust למשך דקה, הופכים את הנאן ומטגנים דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
- מפזרים על הנאן את השום הקצוץ ועלי הפטרוזיליה, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם או קר.