החומרים:
1 קילו תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
600 גרם (1/2 1 כוסות) מים
400-450 גרם קמח
קורט מלח
2 כפות חמאה
1 ביצה
אופן ההכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה החתוכים במגשי הורומה, יוצקים את המים לקערת התרמומיקס ומניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מסירים את כלי הוארומה ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר, שופכים את המים ומיבשים את הקערה.
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לקערת התרמומיקס ומועכים 10 שניות/ מהירות 4 נזהרים שלא לעבד יותר מידי את תפוחי האדמה למחית.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס 300 גרם קמח,את המלח, החמאה והביצה ומערבבים 40 שניות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח עם שארית הקמח ולשים לקבלת בצק שאינו דביק.
- מגלגלים מהבצק נקניקים בקוטר 2 ס”מ וחותכים לניוקי באורך של 2-3 ס”מ. ניתן לעצב את הניוקי לצורה הקלאסית בעזרת מזלג, לא חובה.
- ממלאים סיר עם מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הניוקי בקבוצות קטנות. בכל פעם שהניוקי צף על פני המים, זה סימן שהוא מוכן ומוציאים אותו.
- מגישים חם עם הרוטב האהוב עליכם.