חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

סופגניות במלית ריקוטה בזיגוג סלק

8 סופגניות

החומרים לבצק:

50 גרם חמאה

420 גרם קמח לבן

50 גרם סוכר

1 ביצה

165 גרם מים

12 גרם שמרים יבשים

קליפה מגוררת מלימון אחד

החומרים למלית ריקוטה:

150 גרם גבינת ריקוטה

30 גרם דבש

10 גרם צנוברים קלויים  

החומרים לזיגוג סלק:

200 גרם סוכר

45 גרם מיץ סלק

אופן הכנת הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס חמאה וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
  2. מוסיפים את יתר החומרי הבצק ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה לקבלת בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת המלית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית ומערבבים 30 שניות/ מהירות 2.5 .
  2. מעבירים את המלית לקערה נפרדת ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הזיגוג:

  1. מכניסים את הסוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10, מוסיפים מיץ סלק ומערבבים 20 שניות/ מהירות 2.
  2. מעבירים את הזיגוג לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.

אופן הכנת הסופגניות:

  1. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, קורצים ממנו 8 עיגולים בקוטר 6 ס"מ, קורצים במרכז כל עיגול חור בקוטר 3 ס"מ, מניחים מעל הבצק מגבת בד נקייה ומתפיחים כ-15 דקות.
  2. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון בעומק 10 ס"מ לפחות ומחממים לטמפרטורה של 180 מעלות. מטגנים בשמן את טבעות בצק וגם את בצק ה"חורים" משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום-זהוב.
  3. מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר לספיגת עודפי שמן.
  4. פורסים בזהירות את הסופגניות לאורכן, מורחים במרכזן  2 כפות מהמלית ומכסים.
  5. מזלפים מעל את זיגוג הסלק ומגישים חם, אפשר בתוספת פיסטוקים קצוץ מעל.

מתכונים נוספים