8 סופגניות
החומרים לבצק:
50 גרם חמאה
420 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
1 ביצה
165 גרם מים
12 גרם שמרים יבשים
קליפה מגוררת מלימון אחד
החומרים למלית ריקוטה:
150 גרם גבינת ריקוטה
30 גרם דבש
10 גרם צנוברים קלויים
החומרים לזיגוג סלק:
200 גרם סוכר
45 גרם מיץ סלק
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס חמאה וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים את יתר החומרי הבצק ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת המלית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית ומערבבים 30 שניות/ מהירות 2.5 .
- מעבירים את המלית לקערה נפרדת ושומרים במקרר עד לשימוש.
אופן הכנת הזיגוג:
- מכניסים את הסוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10, מוסיפים מיץ סלק ומערבבים 20 שניות/ מהירות 2.
- מעבירים את הזיגוג לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
אופן הכנת הסופגניות:
- מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, קורצים ממנו 8 עיגולים בקוטר 6 ס"מ, קורצים במרכז כל עיגול חור בקוטר 3 ס"מ, מניחים מעל הבצק מגבת בד נקייה ומתפיחים כ-15 דקות.
- יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון בעומק 10 ס"מ לפחות ומחממים לטמפרטורה של 180 מעלות. מטגנים בשמן את טבעות בצק וגם את בצק ה"חורים" משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום-זהוב.
- מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר לספיגת עודפי שמן.
- פורסים בזהירות את הסופגניות לאורכן, מורחים במרכזן 2 כפות מהמלית ומכסים.
- מזלפים מעל את זיגוג הסלק ומגישים חם, אפשר בתוספת פיסטוקים קצוץ מעל.