החומרים:
150 גרם גבינת פרמזן חתוכה לקוביות של 5 ס"מ
40 גרם חמאה
40 גרם (¼ כוס) קמח
400 גרם (⅔1 כוסות) חלב
2 גרם (½ כפית) מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט
5 חלמונים
6 חלבונים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- משמנים בנדיבות כלים אישיים חסיני חום ומפדרים בקמח.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפרמזן ומגררים 10 שניות/ מהירות 10. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את החמאה, הקמח, החלב, התבלינים ומבשלים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מצננים את התערובת ל-60 מעלות (כ-15 דקות)
- מוסיפים את החלמונים, הפרמזן המגורר ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3. מעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים לקערה את החלבונים ומקציפים 5 דקות/ מהירות 3.
- מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 2 ויוצקים דרך פתח מכסה התרמומיקס את התערובת ששמרנו בצד. מוציאים את המטרפה.
- מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 15 שניות/ מהירות 2 לקבלת תערובת הומוגנית.
- יוצקים את הבלילה לגובה ¾ מהכלים האישיים ומכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.
FEINTIP
הכינו את המנה בסמוך להגשה ולא מראש.
שימו לב! לא לפתוח את תנור האפייה בזמן האפייה.