החומרים לסירופ:
100 גרם חלב
50 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
החומרים לתערובת קמח ללא גלוטן :
280 גרם קמח אורז מלא
120 גרם קמח אורז דביק
120 גרם עמילן טפיוקה
120 גרם קמח תפוח אדמה
10 גרם קסנטן
החומרים לבצק :
10 גרם שמרים יבשים
75 גרם מים חמים
240 גרם חלב חמים
2 ביצים
70 גרם סוכר חום דמררה
½ 1 כפיות מלח
420 גרם תערובת קמח ללא גלוטן
60 גרם חמאה רכה
החומרים למלית :
65 גרם חמאה רכה
140 גרם סוכר חום
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ :
- מחממים בקערת התרמומיקס את כל חומרים הסירופ 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- שומרים את הסירופ בקירור. שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס ומחזירים אותה למקומה.
מכינים את תערובת הקמח ללא גלוטן:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי התערובת ומערבבים 1 דקה/ מהירות 7.
- שומרים בצד. שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס ומחזירים אותה למקומה.
מכינים את הבצק:
- ממיסים בקערת ערבוב שמרים במים וחלב. שומרים בצד
- מכניסים לקערת התרמומיקס ביצים, סוכר ומלח, מניחים את המטרפה במקומה ומקציפים 3 דקות/ מהירות 3.5. בדקה האחרונה של פעולת התרמומיקס יוצקים את בלילת השמרים דרך חור מכסה התרמומיקס לתערובת הביצים.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את תערובת קמח ללא גלוטן והחמאה הרכה ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מניחים לבצק לנוח 5 דקות.
ממלאים ואופים:
- מניחים על משטח העבודה נייר אפייה, מפזרים על נייר האפייה 3 כפות תערובת קמח ללא גלוטן, מניחים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומשטחים אותו בעדינות בעזרת קצות האצבעות למלבן של 40 X 25 ס”מ.
- מורחים על גבי הבצק בעזרת גב כף 65 גרם חמאה רכה ומפזרים מעליה האפון שווה את הסוכר והקינמון.
- מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה בעזרת נייר האפייה בדומה לגלגול סושי, מבלי לגעת בבצק הרך, ונפטרים מנייר האפייה,
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה חדש.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס”מ, מניחים את פרוסות שבלולי הרולדה על ניר האפייה שבתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה 40 דקות או עד שהשבלולים מכפילים את נפחם. מקפידים שהניילון לא ידבק לבצק.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מספיגים בנדיבות את הסינרולס בסירופ סוכר ומגישים.
FEINTIP
ניתן לחלק את הרולדה לשתיים ולאפות כשתי עוגות בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות.