החומרים:
החומרים לגבינת חלומי טבעונית:
שמן זית לשימון
100 גרם אגוזי קשיו מושרים במים למשך 12 שעות
150 גרם מים
300 גרם טופו רך
3 כפות מיץ לימון
1 כף פתיתי שמרי בירה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית שום גבישי / שן שום קונפי
1 כף קמח אורז דביק
החומרים לממרח פסטו בזיליקום:
40 גרם פתיתי שמרי בירה
1 שן שום קלופה
30 גרם צנוברים
80 גרם עלי בזיליקום שטופים ומיובשים
½ מלח
½ פלפל שחור גרוס
120 גרם שמן זית
החומרים לסלט אנטיפסטי עם פסטו וחלומי:
שמן זית לשימון
200 גרם שעועית ירוקה קטומה
500 גרם עגבניות שטופות וחצויות
3 זוקיני פרוסים לאורכם לרצועות בעובי ½ ס"מ
½ צרור עלי ארוגולה שטופים
3 כפות ממרח בסגנון פסטו בזיליקום
1 כפית מלח
1 מתכון גבינת חלומי
אופן הכנת גבינת חלומי:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית פיירקס בגודל 20*30 בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מסננים את אגוזי הקשיו, מעבירים אותם לקערת התרמומיקס יחד כל החומרים ומעבדים 30 שניות/ מהירות 10.
- דוחפים בעזרת המרית את העיסה מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממשיכים לעבד 30 שניות/ מהירות 10.
- מעבירים את העיסה לתבנית האפייה ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד קבלת צבע זהוב.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים חמש דקות ומעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא וחותכים את הגבינה למלבנים בגודל 2*4 ס”מ.
- מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את מלבני הגבינה למשך 2 דקות מכל צד ומגישים חם.
אופן הכנת ממרח פסטו בזיליקום:
- מכניסים לקערת התרמומיקס שמרי בירה, שום, צנוברים ועלי בזיליקום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים 20 שניות/ מהירות 5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
אופן הכנת סלט אנטיפסטי עם פסטו חלומי:
- מחממים מחבת (עדיף מחבת פסים), משמנים קלות, צורבים שעועית ירוקה, עגבניות וזוקיני שתי דקות מכל צד ומעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים ארוגולה, פסטו ומלח ומערבבים.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה.
- צורבים את מלבני גבינת החלומי 2 דקות מכל צד, מניחים לצד סלט ומגישים.