החומרים לסלט:
6 יחידות גזר קלופות וחתוכות למקטעים של 5 ס"מ
30 גרם עלי פטרוזיליה (עם גבעולים עדינים)
50 גרם פקאן סיני
החומרים לרוטב ויניגרט:
170 גרם מיץ תפוזים (מיץ מכ-3 תפוזים)
1 שן שום קלופה
2 כפות שטוחות סוכר חום דמררה
¾ כפית מלח
¼ כוס חומץ תפוחים
½ כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
- יוצקים את מיץ התפוזים לקערת התרמומיקס ומבשלים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה. מצננים בקערה בצד בזמן הכנת הסלט.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 3 גזרים וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6, חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם שלושת הגזרים הנותרים, מעבירים לקערה בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפקאנים וקוצצים 2 שניות/ מהירות 6. מוסיפים לגזרים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את עלי הפטרוזיליה וקוצצים 4 שניות/ מהירות 7. מוסיפים לגזר והפקאנים.
- מכינים את הרוטב: מכניסים שום לקערת התרמומיקס וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים לשום את הסוכר, המלח, החומץ ומיץ התפוזים המצומצם.מניחים אל פקק המדידה השקוף במקומו מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 5 ומזלפים בעדינות את השמן על מכסה התרמומיקס.
מערבבים יחד את רוטב ויניגרט עם הסלט ומגישים.