החומרים:
6 ביצים מופרדות
100 גרם (½ כוס) סוכר
קורט מלח
300 גרם חמאה
200 גרם (1 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון/תפוז אחד
280 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- משמנים תבניות אינגליש קייק.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את החלבונים, 100 גרם סוכר, המלח ומקציפים 6 דקות/ מהירות 4. מוציאים את המטרפה מהקערה ומעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת עד לשימוש .
- מכניסים לקערה את החמאה, יתרת הסוכר, קליפת לימון מגוררת ומערבבים 3 דקות/ מהירות 5 לקבלת קרם חלק.
- מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 4 ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים 40 שניות/ מהירות 4 לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים לקערת ערבוב גדולה ומקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת העוגה בעדינות.
- יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מצננים את העוגה, פורסים ומגישים.
FEINTIP
בא לכם להכין עוגות בחושות בטעמים שונים?
לעוגת שיש: לוקחים חמישית מהבלילה, מוסיפים לה 8 כפות קקאו ומערבבים היטב.יוצקים על הבלילה הבהירה שיצקנו לאינגליש קייק ומערבבים בתנועה סיבובית עם כף הפוכה לאורך כל התבנית.
לעוגת תפוז ושוקולד צ’יפס: מחליפים 2 ביצים ב- 120 גרם (½ כוס) מיץ תפוזים (שמוסיפים בסוף, לסירוגין עם הקמח) ומוסיפים 120 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.