חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגיות קנטוצ’י שקדים

כמות: 20-30 עוגיות

החומרים:

350 גרם קמח

250 גרם סוכר

קורט מלח

2 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים

1 חלמון

20 גרם עארק (או ליקר אניס)

20 גרם מים

20 גרם שמן קנולה

200 גרם שקדים בקליפתם

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה, ביצים וחלמון ומעבדים 1 דקה/ מהירות 5.
  2. מוסיפים לקערה עארק, מים ושמן ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את השקדים ומעבדים 20 שניות/ מהירות 3.
  4. מוציאים את הבצק מקערת התרמומיקס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות על מנת שיהיה נוח לעבוד איתו.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
  6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל  חלק לגליל בקוטר של 6 ס”מ ומניחים מעל גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מקפידים להשאיר רווח של כ-5 ס”מ בין גלילי הבצק.
  7. מכניסים את המגש לתנור ואופים במשך 30 דקות עד שגלילי הבצק מזהיבים.
  8. מוציאים את המגש מהתנור, מעבירים גלילי הבצק אפוי לקרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ בעודם חמימים.
  9. מניחים לעוגיות הפרוסות להצטנן ולהתקשות ושומרים אותן בצנצנת אטומה עד להגשה.

FEINTIP

נסו לגוון ולשלב אגוזים שונים יחד או במקום השקדים. פיסטוקים, פקאנים ואגוזי מלך הם בהחלט שילוב נהדר. כמה זרעי אניס יעניקו לעוגיות טעם מופלא.

מתכונים נוספים